Toţi cinci

Data premierei 15 ianuarie 2009, Sala Rapsodia, Bucureşti


O tragi-comedie fără cuvinte despre omul contemporan: visele, iubirile, speranţele sale traduse în dans, pantomimă, teatru. Frânturi de viaţă: priveşti, primeşti şi îţi construieşti propriul fir narativ. Concluzia îţi aparţine. 


Separat, suntem: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man. Din punct de vedere social, cinci cetăţeni. Din punct de vedere politic, cinci voturi. Putem completa la nesfârşit: contribuabili, clienţi, consumatori… Împreună, însă, dobândim numele cel mare: Compania Dan Puric. Fiindcă dincolo de etichetele lipite de noi ca de valizele trecute prin multe vămi, suntem o mână de tineri (ah! tineretul ăsta nu mai e ce-a fost…) care cred că de pe scenă, ca de pe munte, lumea şi cerul se văd mai bine. Nimic mai mult decât nişte rămurele zvăpăiate din arborele pe care îl îngrijeşte de mulţi ani un actor care s-a încăpăţânat să creadă că poate face să crească brazi pe stânci aride. 


Pentru că suntem înconjuraţi de prea multe aparenţe, am renunţat la decoruri. Pentru că în jurul nostru sunt prea multe măşti, aducem în faţa voastră un teatru fără mască. Onest. Direct. Firesc. „Toţi Cinci vă spunem despre nebunia lumii, despre bucuria ei, despre miracolele care ne înconjoară, dar pe lângă care trecem cu toţii, din viteză, în fiecare zi. Venim să vă vorbim, tăcând, despre ceea ce nu se vede (decât cu ochiul… liber).

 


program stagiune galerie foto |


 

 

 

 

 

DISTRIBUŢIA

scenariul şi regia
Toţi Cinci

 

costumele
Wilhelmina Arz

 

coproducător
Art & Events Management

 

light design
Ilina Pepine
Sorin Vintilă

 

distribuţia
Ana Pepine
Dana Paraschiv
Silviu Man
Paul Cimpoieru
Ştefan Ruxanda

TURNEE ŞI PREMII

festivaluri

 

2012 

 

BE-Festival - Birmingham, Anglia


2010
Festivalul Panphys” – Skopje , Macedonia

2009
Festivalul de la Avignon-Off, Franţa

Festivalul Teatru pe Pâine”, Timişoara - România

Festivalul Underground”, Arad - România

Şirnaville Arts & Crafts Festival”, Şirna, Prahova - România


turnee:

2011
Internationales Theater, Frankfurt am Main, Germania

2010
Nova Scena, Praga, Cehia (via Institutul Cultural Român)

2009
Hagyományok Háza, Budapesta, Ungaria (via Institutul Cultural Român)

Turnee naţionale la Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Braşov, Piteşti, Piatra-Neamţ, Râmnicu-Vâlcea, Râmnicu-Sărat, Otopeni, Dorobanţi, Curtici.
| SITE REALIZAT DE

| GĂZDUIT DE